Zijn we best trots op, dat we 97% van alle recruitment opdrachten (vanaf het begin in 2001) hebben weten in te vullen. In 2019 hebben we zelfs 100% van de vacatures weten in te vullen!

Hoe? Door echt actief/intensief met een vacature aan de slag te gaan. Onze zeer actieve werving werkt! Wij benaderen o.a. ook mogelijke interessante kandidaten die (nog) niet actief op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Dit betekent bijvoorbeeld ook in het weekend benaderen van kandidaten en niet alleen van maandag t/m vrijdag. We maken o.a. gebruik een groot (LinkedIn) netwerk en een kandidatenbestand. Onze nieuwe LinkedIn groep NETWERKvacature kan daar nu ook nog aan bijdragen.

Onze manier van werven en selecteren werkt voor ons, en onze opdrachtgevers, erg goed. Dat we o.a. grotendeels werken op basis van ‘no cure, no pay’, een jaar garantie bieden en we met een 360 graden profielbepaling werken, biedt extra zekerheid. Wij werven en selecteren zodanig dat we zo veel mogelijk het afbreukrisico beperken, voor opdrachtgever EN kandidaat.