Onze samenwerking met De Valck.

Voor een voorgenomen directiewisseling zochten we een partner die ons kon helpen bij een professionele en succesvolle invulling van de vacature van een directiefunctie.
We kwamen in contact met Robert van Overbeek van De Valck. Hij vertelde ons wat zijn bedrijf voor ons kon betekenen.
Zijn overtuigende aanpak van het werving en selectie traject, alsmede het complete aanbod van diensten (o.a. werving en selectie, assessment, evaluatie, teamontwikkelingsprogramma) hebben ervoor gezorgd dat we met De Valck het traject zijn gestart. Door een goede gezamenlijke voorbereiding konden we onderling snel schakelen. De data van de gesprekken en afspraken waren op voorhand bepaald, waardoor het gehele wervings- en selectietraject binnen 4 weken succesvol kon worden afgerond.

Robert was bij alle gesprekken met de kandidaten aanwezig; zowel bij de eerste gespreksronde bij hem op kantoor als bij de volgende gespreksronden met ons.
De communicatie was altijd open en eerlijk waardoor er voor alle partijen geen verrassingen waren.
We hebben de samenwerking met Robert als zeer prettig en constructief ervaren.
Bij een volgend traject zullen we hem zeker weer benaderen.

Karin Langhout - Elzinga, Algemeen Directeur Elzinga B.V., specialist in spuitwerk

Nagenoeg iedere organisatie zal inmiddels de gevolgen hebben geproefd van de gespannen arbeidsmarkt. Op ieder functieniveau zijn steeds minder kandidaten actief op zoek en moeten meer actief benaderd, geënthousiasmeerd en geactiveerd worden om uw vacatures te vervullen. Zo is het vervullen van een vacature een steeds meer tijdrovend proces geworden.

Zelf hebben wij zeer goede ervaringen met de tactiek van ‘Volle bak er voor gaan!’, waarbij wij tot doel stellen om een vacature, op HBO-niveau of hoger, binnen 4 weken te vervullen. HR-afdelingen vinden het werven en selecteren vaak één van de leukste taken, maar het ontbreekt hen vaak aan de tijd en de middelen (als tijd voor actieve werving, een kandidatenbestand en een netwerk) om een vacature binnen een zo korte termijn te vervullen. Hierdoor staan vacatures vaak (onnodig) lang open en verliezen ze aan wervingskracht. Soms kiezen organisaties er voor om dan alsnog de werving uit te besteden, maar ook dan heeft de vacature al aan wervingskracht verloren.

Onze ervaring: door alle werving- en selectieactiviteiten binnen 4 weken af te ronden (naast de beschikking over de juiste ‘middelen’), wordt de kans op invulling van een vacature aanzienlijk vergroot!

En ‘Volle bak er voor gaan!’ richt zich wat ons betreft ook op het behouden en verder ontwikkelen van het aanwezige waardevolle arbeidspotentieel, van medewerkers tot toezichthouders.

 

Een nieuwe methode waar we erg goede ervaringen mee hebben!

Voorafgaand aan het ontwikkelassessment is er een pré-assessment, inclusief een intake. Het pré-assessment maakt het voor ons mogelijk om het ontwikkelassessment zodanig.in te richten dat het leereffect en het zelfbewustzijn zo groot mogelijk zijn.

Vervolgens doorloop je met de door jou vooraf ingebrachte ontwikkelpunten het maatwerk ontwikkelassessment en wordt je gecoacht op je ontwikkelpunten. Ook tijdens het ontwikkelassessment kunnen overige ontwikkelpunten zichtbaar worden en kunnen we zonodig het assessment aanpassen.

Je krijgt reflectie, tips en handvatten die je direct tijdens de dag kunt toepassen en proberen in een veilige omgeving. Want het gaat er juist ook om 'wat bij jou past'. 

Voor medewerkers en managers! 

2018 12 04 14 50 08

Op deze home-site vind je nadere informatie over de training 'Bewust ik'.

Voor Elzinga BV te Jirnsum zoeken wij een Algemeen Directeur m/v. Zie voor informatie bij 'vacatures'.