'Teamkracht' voor succesvolle teams.

‘Na 1,5 jaar merken wij nog steeds het verschil’ of ‘Dit hadden wij als team nu echt nodig’ zijn uitspraken die de toegevoegde waarde van Teamkracht verwoorden. Maar het is niet alleen zinvol, deelnemers vinden het ook een erg leuk programma, waardoor het leereffect vergroot.

 • Toepasbaar tot MT/teams met maximaal 8 teamleden;
 • Vraagt 1 of 4 dagdelen (afhankelijk van teamgrootte en inhoud programma);
 • Men leert elkaar echt beter en sneller kennen (ook teams die al (veel) langer samenwerken!);
 •  Inzage in teameffectiviteit en belemmerende factoren;
 • Vergroten zelfbewustzijn;
 • Inzicht en inzet van elkaars kwaliteiten;
 • Toename onderlinge begrip;
 • Toenemende betrokkenheid;
 • Effectievere manier van (samen)werken;
 • Meer slagkracht;
 • Teambuilding, vergroot de Teamspirit;
 • Versnelt en versterkt in belangrijke mate de effectieve samenwerking met een nieuwe manager of medewerker en draagt bij aan teambuilding.

Werven met lef.

Waarom zien we veelal gelijke sollicitatieprocedures? Biedt een originele sollicitatieprocedure de mogelijkheid om je als (wervende) organisatie te onderscheiden èn succesvol te werven?

● Kandidaten kunnen vaak bij meerdere organisaties solliciteren en kiezen er eerder voor om bij u te solliciteren, wanneer u een leuke sollicitatieprocedure biedt en u zich als organisatie onderscheidt;
● Gemiddeld is 1 op de 5 actief op zoek. Daarom is het zinvol dat u als organisatie ook passieve kandidaten weet te benaderen en zo ook uw employer branding versterkt. Zo weet u meer kandidaten te bereiken;
● Hoeveel kandidaten wijst u jaarlijks af bij sollicitatieprocedures? Hoe belangrijk is het dat zij terugkijken op een bijzondere, leuke, zorgvuldige en leerzame sollicitatieprocedure en zo wellicht een volgende keer weer bij u solliciteren, anderen attenderen op uw organisatie en uw vacatures of dat u zo een kandidatenpool kunt opbouwen? En zo de binding met uw organisatie en/of product c.q. dienst wordt versterkt?;
● Naast een originele sollicitatieprocedure is het ook belangrijk een zorgvuldige procedure te bieden. Een vooraf bekende tijdsplanning, de kandidaat een andere rol bieden bij procedureonderdelen en afgewezen kandidaten wat extra’s bieden, zijn bij voorbeeld al gezichtsbepalend;
● Een positieve en onderscheidende uitstraling van de organisatie versterkt het resultaat bij ‘verticaal werven’ (kandidaten die toe zijn aan een volgende stap);
● Een originele sollicitatieprocedure biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van ‘candidate experience’ in uw media-uitingen;
● …….zo zijn er voldoende mogelijkheden en voordelen.

Wij noemen het ‘werven met lef’, lef om als organisatie eens een ‘andere’ sollicitatieprocedure te bieden. Want het vraagt misschien wel wat lef.
Kortom, bekijk eens de mogelijkheden om een sollicitatieprocedure te bieden waarover wordt gesproken. Het zou verfrissend zijn wanneer we op het gebied van recruitment (meer) originele procedures zien, die ook effectief zijn.

'Werven met lef' is ontwikkeld in 2020 naar aanleiding van gesprekken met organisaties. Wij hebben een format, ideeën, aandachtspunten waarmee u rekening kunt houden met introductie binnen de organisatie e.d. die wij graag aan u beschikbaar stellen.

Trainingen.

Leiderschapsontwikkeling programma  ‘Bewust ik, als aankomend of beginnend leidinggevende’.

Een veelzijdige en interactieve training voor aankomende en beginnende leidinggevenden met maximaal 3 jaar ervaring.

Van een leidinggevende wordt vandaag de dag veel verwacht, een combinatie van goed ontwikkelde vaardigheden en het behalen van resultaat op basis van effectief leiderschap. Daarbij is een juiste balans tussen taakgericht- en mensgericht leiderschap van belang om tot resultaat te komen. Het managen van organisatie-, individuele- en teambelangen maakt daar onderdeel van uit.   

Doordat er gebruik gemaakt wordt van het eigen gedetailleerde persoonlijkheidsprofiel, gaat deze training een stap verder dan technieken en theorie en gaan de onderwerpen tot een dieper liggend niveau van bewustwording en ‘wat voor de jou het beste werkt’. De training maakt je bewuster van de invloed van het eigen persoonlijkheidsprofiel op aspecten van leidinggeven en functioneren, maakt dat je effectiever (situationeel) kunt leidinggeven en dat je met meer zelfvertrouwen kan functioneren. Hierdoor is er meer borging van het effect van de training.

Naast leiderschap, vergroot deze training zelfbewustzijn, persoonlijke effectiviteit, eigenaarschap en leereffectiviteit.

Afwisselend, laagdrempelig, persoonlijk, bewust wordend en leuk!

Feedback geven en ontvangen, meer dan een methode.