De uitzending over 'Werven met lef' in het RTL programma 'Zo kan het ook'. Een uitdaging om binnen 3 minuten de juiste essentie van het concept duidelijk te maken, dat het organisaties helpt bij het (duurzaam) invullen van vacatures en sollicitanten een unieke sollicitatie ervaring biedt. Bijzonder om jezelf te zien en te horen en geconfronteerd te worden met de extra (corona) kilo's, die gelukkig al weer deels weg zijn. :-)
Klik hier voor de uitzending: https://www.youtube.com/watch?v=ZhoqnAK0dww&t=12s

Je onderscheiden als (wervende) organisatie èn succesvol werven! 

Organisaties werven veelal nog traditioneel.

We hebben gekozen voor de benaming ‘Werven met lef’, omdat je als organisatie er voor kiest om af te wijken van de traditionele manier van werven.

'Werven met lef':

 • kandidaten kunnen vaak bij meerdere organisaties solliciteren en kiezen er eerder voor om bij u te solliciteren, wanneer u een leuke sollicitatieprocedure biedt en u zich als organisatie onderscheidt;
 • gemiddeld is 1 op de 5 actief op zoek. Daarom is het zinvol dat u als organisatie ook passieve kandidaten weet te benaderen en zo ook uw employer branding versterkt. Zo weet u meer kandidaten te bereiken;
 • met ‘Werven met lef’ biedt u een unieke ervaring en spreekt u aanvullend een andere groep potentiële kandidaten aan. Huidige generaties vragen een andere benadering en identificeren zich op een andere wijze met de organisatie c.q. werkgever;
 • ondersteunt organisaties met DUURZAAM werven en selecteren. Langdurig meer en betere kandidaten voor uw vacatures;
 • hoe meer u over de kandidaat weet en vooral ook hoe meer de kandidaat over uw organisatie en de vacature weet, hoe zorgvuldiger (wederzijds) de selectie en hoe beter de match!. Ook bij interne sollicitatieprocedures;
 • hoeveel kandidaten wijst u jaarlijks af bij sollicitatieprocedures? Hoe belangrijk is het dat zij terugkijken op een bijzondere, leuke, zorgvuldige en leerzame sollicitatieprocedure en zo wellicht een volgende keer weer bij u solliciteren, anderen attenderen op uw organisatie en uw vacatures of dat u zo een kandidatenpool kunt opbouwen? En zo de binding met uw organisatie en/of product c.q. dienst wordt versterkt?;
 • optioneel is er de mogelijkheid dat wij u bekend maken met alle ins en outs van het concept, zodat u het daarna zelfstandig kunt toepassen. Waarna wij uw kennis onderhouden en u meenemen bij verdere ontwikkelingen van het concept.

Voordelen van 'Werven met lef' zijn:

 • gebruik van procedureonderdelen die de procedure leuk en onderscheidend maken èn, voor organisatie en kandidaat, kwalitatief bijdragen aan de selectie;
 • een sollicitatieprocedure waarover wordt gesproken;
 • werven doen wij zeer actief door middel van een groot netwerk (wij benaderen ook actief mogelijke kandidaten), een kandidatenbestand, een searchtool jobboards (data driven recruitment), via LinkedIn (ook via eigen LinkedIn groep NETWERKvacature, in totaal een bereik van 10.000+ LinkedIn gebruikers die de vacature ontvangen en kunnen verspreiden) en via internetsites.
 • voor kandidaat en opdrachtgever meer binding tijdens de gehele procedure en minder afbreukrisico;
 • de kandidaat krijgt meer en andere informatie, laat meer van zichzelf zien en heeft meer gelijkwaardigheid in de procedure;
 • ook toepasbaar en effectief bij ‘zwaardere’ functies (directie, bestuur, toezichthoudend);
 • gebruik van ‘candidate experience’ in uw media-uitingen;
 • een positieve en onderscheidende uitstraling van de organisatie versterkt het resultaat bij ‘verticaal werven’ (kandidaten die toe zijn aan een volgende stap);
 • sluit goed aan bij uw eigen arbeidsmarktcommunicatie.

RTL besteedt in het programma 'Zo kan het ook' aandacht aan 'Werven met lef'.

RTL4
zaterdag 17 oktober 2020 - 16:30 uur
zondag 18 oktober 2020 - 15:00 uur

RTLZ
maandag 19 oktober 2020 - 11:30 uur
woensdag 21 oktober 2020 - 15:30 uur

Wij kunnen voor u een vacature invullen met behulp van het concept 'Werven met lef', maar u ook helpen met het ontwikkelen van een effectieve en leuke sollicitatieprocedure voor uw organisatie, waardoor u DUURZAAM kunt werven en selecteren met 'Werven met lef!'; langdurig meer en betere kandidaten voor uw vacatures en versterk als organisatie uw imago als aantrekkelijke werkgever op een bijzondere manier!

Wilt u als organisatie nadere informatie of gewoon eens sparren, neem dan contact op met Robert van Overbeek. M. +31 6 22 929 000 E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De Valck houdt bij al haar diensten rekening met de Coronamaatregelen. Hierdoor kunnen alle activiteiten (met aanpassingen) door gaan.

Heeft u een afspraak en heeft u klachten als koorts, neusverkoudheid, luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid), niezen of keelpijn? Neem dan vooraf contact met ons op om de afspraak te verzetten of op een andere wijze plaats te laten vinden.

Hierbij gaan het ontwikkelassessment en coaching gedurende de gehele dag samen. Resultaat binnen 1 dag!

Voorafgaand aan het ontwikkelassessment is er een pré-assessment, inclusief een intake. We krijgen zo een beeld van de beïnvloedende persoonlijkheidskenmerken en bespreken de ontwikkelpunten met de deelnemer. Het pré-assessment maakt het voor ons mogelijk om het ontwikkelassessment zodanig in te richten dat het leereffect en het zelfbewustzijn zo groot mogelijk zijn.

Vervolgens doorloopt de deelnemer met de door hem/haar vooraf ingebrachte ontwikkelpunten het maatwerk ontwikkelassessment en wordt gecoacht op de ontwikkelpunten. Ook tijdens het ontwikkelassessment kunnen overige ontwikkelpunten zichtbaar worden. De deelnemer krijgt reflectie, tips en handvaten die direct tijdens de dag kunt toegepast kunnen worden en kunnen worden uitgeprobeerd in een veilige omgeving. Tijdens de dag kunnen we het assessment aanpassen. Want het gaat er juist ook om 'wat bij de deelnemer past' om het effect en de borging zo groot mogelijk te laten zijn. 

Na het assessment ontvangt de deelnemer een rapportage.

Effectief voor medewerkers en managers! 

In het programma 'Zo kan het ook' gaat RTL in het najaar op RTLZ en RTL4 aandacht besteden aan ons concept die organisaties helpt DUURZAAM te werven en te selecteren en op een andere wijze een vacature in te vullen: 'Werven met lef'.

 • kandidaten kunnen vaak bij meerdere organisaties solliciteren en kiezen er eerder voor om bij u te solliciteren, wanneer u een leuke sollicitatieprocedure biedt;
 • Hoeveel kandidaten wijst u jaarlijks af bij sollicitatieprocedures? Hoe belangrijk is het dat zij terugkijken op een bijzondere, leuke en zorgvuldige sollicitatieprocedure en zo wellicht een volgende keer weer bij u solliciteren of anderen attenderen op uw organisatie en uw vacatures?
 • Hoe meer u over de kandidaat weet en hoe meer de kandidaat over uw organisatie, de vacature, het team e.d. weet, hoe zorgvuldiger (wederzijds) de selectie en hoe beter de match!
 • Wilt u uw imago als aantrekkelijke en onderscheidende werkgever versterken, waardoor u meer sollicitanten genereerd (ook voor andere functies en uit andere branches), meer ‘open sollicitaties’ ontvangt, er meer recommandatie is en ‘via – via’ werven wordt versterkt (ook via huidige medewerkers);
 • Met ‘Werven met lef!’ spreekt u aanvullend een andere groep potentiële kandidaten aan. Huidige generaties vragen een andere benadering en identificeren zich op een andere wijze met de organisatie c.q. werkgever.

Als organisatie werft u meer kandidaten en betere kandidaten en belooft u met ‘Werven met lef!’ een bijzondere, zorgvuldige en leuke sollicitatieprocedure èn een unieke ervaring. Ook bij interne sollicitatieprocedures.

Wij hebben de gelegenheid 1 of 2 organisaties ook in het programma op te nemen, die ervaring hebben opgedaan met ons concept bij de invulling van een vacature. Het is een mooie gelegenheid om je als organisatie c.q. werkgever te promoten.

Het programma wordt 4 keer uitgezonden en het bereik is ongeveer 4x 160.000 mensen.

Neem voor nadere informatie contact op met Robert van Overbeek via E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of M. +31 6 22 929 000.