Leuk om een keer te vermelden waar we recent mee bezig zijn.

Zitten nu volop in de ontwikkelassesments voor een supermarktorganisatie.

Naast een rapport met een ontwikkeladvies geven wij tijdens het assessment al adviezen. Zodat het voor de deelnemer ook al direct zinvol is.

Recent heb ik onderstaande bijdrage op LinkedIn geplaatst en positieve reacties en vragen mogen ontvangen. Wij vinden, samen met organisaties, dat ‘leuke en bijzondere’ sollicitatieprocedures tevens de mogelijkheid kunnen bieden om meer informatie over de kandidaat te krijgen, de kandidaat ook meer informatie krijgt en dat de procedure het mogelijk maakt om kwalitatief sterk(er) en duurzamer te werven. Wij hebben een basisconcept waarmee wij u (eerst) kunnen ondersteunen en dat u daarna als organisatie kan blijven gebruiken. Wij richten ons tevens, vanuit onze assessmentervaring, op de keuze van effectieve procedureonderdelen en kunnen desgewenst tevens actief geschikte kandidaten voor u benaderen, die uitgenodigd kunnen worden voor deelname aan de procedure.   

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Robert van Overbeek, E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., M. +31 6 22 929 000.

Originele sollicitatieprocedures, leuker en effectiever?

Waarom zien we veelal gelijke sollicitatieprocedures? Biedt een originele sollicitatieprocedure de mogelijkheid om je als (wervende) organisatie te onderscheiden èn succesvol te werven?

● Kandidaten kunnen vaak bij meerdere organisaties solliciteren en kiezen er eerder voor om bij u te solliciteren, wanneer u een leuke sollicitatieprocedure biedt en u zich als organisatie onderscheidt;
● Gemiddeld is 1 op de 5 actief op zoek. Daarom is het zinvol dat u als organisatie ook passieve kandidaten weet te benaderen en zo ook uw employer branding versterkt. Zo weet u meer kandidaten te bereiken;
● Hoeveel kandidaten wijst u jaarlijks af bij sollicitatieprocedures? Hoe belangrijk is het dat zij terugkijken op een bijzondere, leuke, zorgvuldige en leerzame sollicitatieprocedure en zo wellicht een volgende keer weer bij u solliciteren, anderen attenderen op uw organisatie en uw vacatures of dat u zo een kandidatenpool kunt opbouwen? En zo de binding met uw organisatie en/of product c.q. dienst wordt versterkt?;
● Naast een originele sollicitatieprocedure is het ook belangrijk een zorgvuldige procedure te bieden. Een vooraf bekende tijdsplanning, de kandidaat een andere rol bieden bij procedureonderdelen en afgewezen kandidaten wat extra’s bieden, zijn bij voorbeeld al gezichtsbepalend;
● Een positieve en onderscheidende uitstraling van de organisatie versterkt het resultaat bij ‘verticaal werven’ (kandidaten die toe zijn aan een volgende stap);
● Een originele sollicitatieprocedure biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van ‘candidate experience’ in uw media-uitingen;
● ...zo zijn er voldoende mogelijkheden en voordelen.

Wij noemen het ‘werven met lef’, lef om als organisatie eens een ‘andere’ sollicitatieprocedure te bieden. Want het vraagt misschien wel wat lef.
Kortom, bekijk eens de mogelijkheden om een sollicitatieprocedure te bieden waarover wordt gesproken. Het zou verfrissend zijn wanneer we op het gebied van recruitment (meer) originele procedures zien, die ook effectief zijn.

Deze training benadert ‘feedback geven en ontvangen’ op een andere wijze.


Vaak vervaagt het geven van feedback, en het goed kunnen ontvangen van feedback, weer snel na een gevolgde training. Volgens ons, omdat het dan vaak vooral een aangeleerde manier is.
Uiteraard helpt een gesprekstechniek, maar deze training biedt (mede op basis van jouw eigen gedetailleerde persoonlijkheidsprofiel), inzichten en methodieken betreffende:

• Hoe (voor)kom je tot het moment dat je feedback wilt geven;
• Hoe assertief ben jij?
• Voorbereiden van het (moment van) feedback geven;
• Hoe jij feedback geeft, en het beste feedback kan geven;
• Hoe jij feedback ontvangt, en het beste feedback kan ontvangen;
• Een ondersteunende gesprektechniek;
• Mensen en veranderen;
• Nazorg op het feedbackmoment.

Persoonlijkheidsprofiel
Bij deze training maken we gebruik van je persoonlijkheidsprofiel, het loopt als 'een rode draad door de training'. Jouw persoonlijkheidsprofiel is tijdens de training alleen voor jou en wordt niet aan de andere deelnemers getoond. Het persoonlijkheidsprofiel geeft een gedetailleerd beeld van jouw voorkeursgedrag. Wij gebruiken hiervoor een persoonlijkheidsvragenlijst die erkend is door de British Psychologist Society en Cotan, Commissie Test Aangelegenheden NIP.

Wanneer:
Deze training kan in-house (samen met jouw collega's binnen jouw eigen organisatie) worden gegeven, maar wordt op dinsdag 12 april a.s. op basis van open inschrijving aangeboden.
• Donderdag 30 juni a.s. van 09.15 tot 16.15 uur. Locatie: Leeuwarden

Maximale groepsgrootte
• 10 deelnemers (bij minimaal 4 deelnemers gaat de training altijd door).

Kosten
• Open inschrijving training inclusief persoonlijkheidsprofiel en lunch € 395,-*
*De kosten zijn exclusief BTW
• In-house op basis van offerte

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Robert van Overbeek,
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. M. 06 22 929 000

 

Een training voor aankomende of beginnende leidinggevenden en voor iedereen die een coachende rol vervult. De training die uitgaat van jouw persoonlijkheidsprofiel, en o.a. jouw stijlflexibiliteit als coach c.q. leidinggevende naar een hoger niveau brengt en je helpt meer invloed te hebben en meer resultaat te behalen. Heb je de ambitie om leiding te gaan geven, dan kan deze training je al vast een goede basis geven. Ben je een ervaren coach of leidinggevende, dan kan deze training zaken overigens ook ‘weer even opfrissen’.

Bij deze training maak je gebruik van een eigen gedetailleerd persoonlijkheidsprofiel en biedt daarmee een actieve en persoonlijk effectieve trainingsvorm.

Deze (vorm van) training maakt je zelfbewuster en biedt inzicht en handvatten om op een effectievere manier met zaken om te gaan. Doordat er gebruik gemaakt wordt van het eigen persoonlijkheidsprofiel, gaat deze training een stap verder dan technieken en theorie en gaan de onderwerpen tot een niveau ‘wat voor de deelnemer het beste werkt’. De training maakt je bewuster van de invloed van het eigen persoonlijkheidsprofiel op aspecten van leidinggeven en je functioneren, maakt dat je effectiever (situationeel) kunt leidinggeven en dat je met meer zelfvertrouwen kan functioneren. Hierdoor is er meer borging van het effect van de training.

Waarom deze training volgen?

Deze leerzame, veelzijdige, maar vooral ook leuke training biedt jou:

• meer inzicht in je zelf (vergroten van je zelfbewustzijn) en in anderen;
• effectiever gedrag en leiderschap, vergroten van je stijfflexibiliteit als coach c.q. leidinggevende;
• inzicht in jouw voorkeurs coachende of leiderschapsstijl, waarom je deze stijl (te) vaak en (te) snel toepast;
• op verschillende vlakken (andere) inzichten, bewustzijn, handvaten en tips;
• effectiever (laten) samenwerken, meer begrip voor onderlinge verschillen;
• meer regie over de werk- en privésituatie, voor de deelnemer en voor degene waar je leiding aan geeft of die je coacht;
• (verrassende) inzichten die omgaan met veranderingen makkelijker maken;
• meer invloed en resultaat;
• een effectieve(re) manier om je te ontwikkelen en om bij te dragen aan de ontwikkeling van anderen;
• ook technieken die je sterker maken, als effectieve(re) communicatie en (makkelijker) feedback geven en ontvangen.

De training bestaat uit 2 dagdelen. Tijdens deze training komt o.a. aan bod:

• Toelichting persoonlijkheidsprofiel.
• Leiderschapsstijlen, mijn voorkeursstijl en stijlflexibiliteit toepassen.
• Teamcoaching vs. individuele coaching.
• Leidinggeven aan thuiswerken.
• Waarom zijn veranderingen lastig? Hoe kan ik het beste veranderingen realiseren?
• Hoe vergroot ik mijn invloed, de invloed van anderen en krijg ik / krijgen we meer resultaat?
• Onderlinge irritaties; ‘Waarom irriteer ik mij aan jou, of waarom waardeer ik je juist?’
• Hoe kan ik de ontwikkeling van mijn medewerkers versterken en het meest effectief werken aan (mijn eigen) ontwikkelpunten?
• Wat is mijn manier van feedback geven en ontvangen?

Persoonlijkheidsprofiel.

Bij deze training maken we gebruik van je persoonlijkheidsprofiel, het loopt als 'een rode draad door de training'. Jouw persoonlijkheidsprofiel is tijdens de training alleen voor jou en wordt niet aan de andere deelnemers getoond. Het persoonlijkheidsprofiel geeft een gedetailleerd beeld van jouw voorkeursgedrag. Wij gebruiken hiervoor een persoonlijkheidsvragenlijst die erkend is door de British Psychologist Society en Cotan, Commissie Test Aangelegenheden NIP.

Het resultaat van deze training?

Kort gezegd, deze training vergroot jouw coachende en leidinggevende capaciteiten en persoonlijke effectiviteit. En dat op een manier waarbij je dicht bij jezelf blijft. De training ‘Bewust ik, als aankomende of beginnende coach of leidinggevende' past ook uitstekend in traineeships.

Wanneer:

Dinsdag 28 juni a.s. van 09.00 tot 16.30 uur. Locatie: Leeuwarden.

Maximale groepsgrootte:

8 deelnemers (bij minimaal 2 deelnemers gaat de training altijd door).

Kosten:

Training inclusief persoonlijkheidsprofiel en lunch                 € 495,-*

In-house op basis van offerte

*De kosten zijn exclusief BTW

 Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Robert van Overbeek,

E.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  M. 06 22 929 000

Benieuwd in welke mate uw functieprofiel echt bijdraagt aan de effectiviteit van het team?

Misschien zoekt u ‘meer van het zelfde’, of juist niet.
Op welk gebied kunt u het team (gedragsmatig) versterken?
Waar ligt afbreukrisico?

Allerlei vragen die uiteindelijk mede bepalen in welke mate u de vacature kwalitatief invult.

Wij kunnen u met onze ervaring met teamontwikkeling, onze 360 graden analyse en een objectieve team- c.q. samenwerkingsanalyse, eventueel aangevuld met pré-assessments en een assessment voor de eind kandidaat, ondersteunen bij uw streven naar een kwalitatief zo goed mogelijke invulling van de vacature.