Leiderschapsontwikkeling programma  ‘Bewust ik, als aankomend of beginnend leidinggevende’.

Maandag….begint jouw week met vacatures die je graag ingevuld zou zien?

Te weinig kandidaten of niet de juiste? Wellicht kunnen wij een helpende hand bieden. Wij werken daarbij met een keuze uit 4 modules. Van het alleen werven van kandidaten tot een volledig werving en selectietraject inclusief een assessment.

Daarbij kunnen wij, afhankelijk van het soort vacature, ook nog gebruik maken van onze LinkedIn groep NETWERKvacature en onze partnerorganisatie managementtref.nl.

Voor nadere informatie kun je ook even contact met mij (Robert van Overbeek) opnemen via E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of M. 0622929000.

Werven met De Valck maandag 29012024

Wellicht een van de lastigste HR-processen: een interne Werving & Selectie Procedure. Of niet?

De uitdagingen en belangrijke aspecten van interne werving en selectie procedures, en hoe kan De Valck hierbij ondersteunen. Hier zijn de kernpunten:

 1. Waarde van Interne mobiliteit: de waarde van interne mobiliteit als een manier om de kennis en ervaring van medewerkers te vergroten en hen breder inzetbaar te maken. Dit creëert en vergroot flexibiliteit binnen de organisatie.

 2. Meerdere geschikte kandidaten: bij interne vacatures kunnen er meerdere geschikte kandidaten zijn, wat kan leiden tot uitdagingen en teleurstellingen, zoals het niet kunnen vervullen van de ambitie van sommige medewerkers op dat moment.

 3. Zorgvuldige procedure: het belang van een zorgvuldige interne werving en selectieprocedure om frustraties, demotivatie, of het verlies van waardevolle medewerkers te voorkomen.

 4. Interne werving & selectie Tool: De Valck biedt een interne werving en selectie tool aan om inzicht te krijgen in de geschiktheid van kandidaten en om feedback te geven op een manier die past bij de organisatiecultuur.

 5. Maatwerk aanpak: De aanpak van De Valck is flexibel en op maat gemaakt, rekening houdend met de specifieke behoeften van de organisatie. Dit omvat de mogelijkheid om de totale planning te verzorgen, deel te nemen aan selectiegesprekken en assessments op te nemen in de procedure.

 6. Geen geschikte interne kandidaten: Als er geen geschikte interne kandidaten zijn, is het belang van eerlijke en constructieve feedback aan degenen die hebben gereageerd. De Valck kan voor een objectieve onderbouwing zorgen. Het biedt ook ondersteuning voor hun ontwikkeling, zodat ze in de toekomst mogelijk geschikter worden.

 7. Ondersteuning bij externe werving & selectie: De Valck biedt aanvullend ook ondersteuning bij externe werving en selectie procedures. De kosten die zijn gemaakt in de interne ronde worden in mindering gebracht op het honorarium, en er is een unieke garantieregeling.

 8. Professionele, gedegen en integere aanpak: De Valck biedt een professionele, gedegen en integere aanpak bij werving en selectie procedures, zowel intern als extern.

 
 

'Bewust ik’, maakt je zelfverzekerder, vergroot je persoonlijke effectiviteit en is dé training die anders is.
Deze training is alleen als 'uitstekend', ‘zeer goed’ of 'goed' beoordeeld en 100% van de deelnemers zou een ander adviseren de training te volgen!

Bewust ik 29012024

De training ‘Bewust ik’ is een compacte en zeer afwisselende training die jou op een leuke manier helpt in je werksituatie (én privésituatie). Deze training maakt jou zelfbewuster en geeft je inzicht en handvatten om op een effectievere manier met zaken om te gaan. Doordat je ook gebruik maakt van je persoonlijkheidsprofiel gaan we in deze training een stap verder, het gaat namelijk vooral om wat voor JOU werkt. ‘Bewust ik’ sluit ook aan bij HR-onderwerpen als ‘eigenaarschap’, ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘verandervermogen’.

Waarom deze training volgen?
Deze leerzame, veelzijdige, maar vooral ook leuke training biedt jou:
·      meer inzicht in je zelf (vergroten van je zelfbewustzijn) en in anderen;
·      effectiever gedrag, vergroten van je persoonlijk leiderschap (professioneel leidinggeven aan je eigen werk) c.q. eigenaarschap;
·      op verschillende vlakken (andere) inzichten, bewustzijn, handvaten en tips;
·      effectiever omgaan c.q. samenwerken met anderen, meer begrip voor onderlinge verschillen;
·      meer regie over de werk- en privésituatie;
·      (verrassende) inzichten die omgaan met veranderingen makkelijker maken;
·      meer invloed en resultaat;
·      een effectieve(re) manier om je te ontwikkelen;
·      ook technieken die je sterker maken, als effectieve(re) communicatie en (makkelijker) feedback geven en ontvangen.
 
De training ‘Bewust ik’ bestaat uit 2 dagdelen.

Kosten € 495,- excl. BTW, incl. gedetailleerd persoonlijkheidsprofiel en lunch.

Locaties: Leeuwarden, Groningen, Zwolle en Almere.

Vanuit De Valck zijn we in 2019 de (belangeloze) LinkedIn-groep NETWERKvacature gestart, voor HR en management. Met dagelijks nieuwe vacatures vanuit ons netwerk. In het voorjaar van 2023 zijn we, in samenwerking, gestart met de 'vacaturesite' ManagementTref●, die meer biedt dan alleen actuele vacatures. De samenwerking biedt ons het voordeel dat wij management- en directievacatures ook kunnen invullen vanuit andere mogelijkheden dan openlijk werven. Mooie sterke 3-hoeksconstructie!

Linkedin 17102023

OP 1 FEBRUARI 2024 BESTAAT DE VALCK 23 JAAR! Dankzij een groot aantal relaties in diverse branches. Maar wat gaat dat toch snel.

Om dit jubileum met u te vieren bieden wij in de maanden december, januari en februari:

23% korting op onze assessments. Wij bieden ontwikkel-, selectie- en loopbaanassessments. Wij gebruiken pré-assessments, waardoor wij het specifieker kunnen inrichten en de kwaliteit hoog is. De opdrachten worden maatwerk geschreven en de rapportage is binnen 2 dagen beschikbaar

◊ Verlengde garantie naar 12 maanden en 23 weken op nieuwe recruitment en executive search opdrachten

◊ Gratis follow-up na 23 dagen op ‘ontwikkelassessment en coaching op 1 dag’

23% korting op de succes-fee bij nieuwe recruitment en executive opdrachten (informeer naar de voorwaarden). Wij werken trouwens grotendeels op basis van ‘no cure, no pay’.

 

Voor nadere informatie:

Robert van Overbeek

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

M. +31 6 22 929 000

Hoe? Deels online door middel van Teams. Ja, dat kan. Wij hebben dat inmiddels ontwikkeld tot een goed en betrouwbaar instrument. Uiteraard biedt een volledig dag-assessment meer informatie, maar het kan een zeer goed alternatief zijn.

Wij mochten de volgende organisaties van dienst zijn:

Poiesz Supermarkten
Van Smaak B.V.

Hydrauvision

Diagnoptics / Age Reader

Hemubo

Zaanderwijk
Elzinga, specialist in spuitwerk
Hiatus
Ommelander Ziekenhuis Groep
Patyna
ZuidOostZorg
Ziekenhuis De Tjongerschans
De Hoven
Zorggroep Liante
GGZ Drenthe
Zorggroep Meander
Talant
Alliade
Stichting MEE

Treant
Stichting SAR

SDP Werkt

Kielstra Kraanverhuur
Odyssee Scholen
Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
Provincie Fryslân
Gemeente Heerenveen
Gemeente Súdwest-Fryslân
Gemeente Groningen
Gemeente Weststellingwerf
Gemeente Smallingerland
Gemeente De Fryske Marren
Gemeente Littenseradiel
Gemeente Noordoostpolder
Gemeente Delfzijl
Gemeente Almere
Gemeente Leeuwarden
Gemeente Opsterland
Wetterskip Fryslân
Veiligheidsregio Fryslân
SOPREMA / Troelstra & de Vries BV
Haarsma Verswaren
Foodimpuls
Vooruitzicht

Frisia Groep
Abiant
Man & Mach BV

Pro Industry
Praktijk Uitzendburo Bouw
Breedband in Bedrijf
Clear Mind IT Consultancy
NoorderlandMelk
Veam
Uitgeverij Van der Meulen
NDC mediagroep
VBK uitgevers
Bentacera
Acconavm
Smeding Groenten en Fruit
Concorp / Autodrop
Home Center
Clafis
ASTRON
Van Vuuren Grou bv
Bouwbedrijf Swart
Bouwbedrijf De Haan & Zn
Fjord Seafood Sterk
fleQs
Holvrieka Nirota
Syncasso
Rabobank
Van der Wiel Transport
Van der Wiel Infra & Milieu
Van der Meulen Hallum
Van der Meulen Transport
C. de Wolff Konstruktiebedrijf
Ingenieursbureau Enviso
K. Stok & Zn. BV
Rederij Doeksen
Leenstra B.V.
De Wolff Verenigde Bedrijven
C. de Wolff Konstruktiebedrijf B.V.

Multi Metaal Heerenveen
Keurslager Arie Klaver
Slagerij Jeroen de Vries
Slagerij ‘t Wuiver

en particulieren.

Recent heb ik onderstaande bijdrage op LinkedIn geplaatst en positieve reacties en vragen mogen ontvangen. Wij vinden, samen met organisaties, dat ‘leuke en bijzondere’ sollicitatieprocedures tevens de mogelijkheid kunnen bieden om meer informatie over de kandidaat te krijgen, de kandidaat ook meer informatie krijgt en dat de procedure het mogelijk maakt om kwalitatief sterk(er) en duurzamer te werven. Wij hebben een basisconcept waarmee wij u (eerst) kunnen ondersteunen en dat u daarna als organisatie kan blijven gebruiken. Wij richten ons tevens, vanuit onze assessmentervaring, op de keuze van effectieve procedureonderdelen en kunnen desgewenst tevens actief geschikte kandidaten voor u benaderen, die uitgenodigd kunnen worden voor deelname aan de procedure.   

Onderscheidende werving- en selectieprocedures als een reactie op de krappe arbeidsmarkt?

Organisaties werven veelal traditioneel. Veel organisaties lopen er daarmee tegen aan dat ze bij vacatures concurrentie hebben van andere organisaties, doordat ze zich voor mogelijke kandidaten onvoldoende onderscheiden.

In 2020 hebben wij, na gesprekken met organisaties, het concept 'Werven met lef' ontwikkeld. Bleek, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, toch over het algemeen voor organisaties 'een stapje te ver'. Het concept werd positief ontvangen, maar het toepassen vroeg toch wel ‘lef’.

Vervolgens maakte Covid 19 dat wij het concept hebben stilgelegd. De krapte op de arbeidsmarkt is verder toegenomen.

Toch hebben wij een format, ideeën, aandachtspunten waar je als organisatie tegen aan kunt lopen e.d., die ik graag bereid ben belangeloos te delen. We maken dan even een belafspraak. Gaan jullie ‘Kerpsegeitaticillos’ toepassen in een volgende procedure? E-mail: Robert van Overbeek,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zien in onderscheidende procedures kansen voor organisaties. Want wie op zoek is naar een nieuwe baan, wil natuurlijk aan de slag bij de leukste organisatie. Werkzoekenden hebben alleen grote moeite om in het grote aanbod die unieke vacature en organisatie te vinden. En hoe bereik je degene die niet actief op zoek is en daag je ze uit toch te solliciteren?

Originele sollicitatieprocedures, leuker en effectiever? Waarom zien we veelal gelijke sollicitatieprocedures? Biedt een originele sollicitatieprocedure de mogelijkheid om je als (wervende) organisatie te onderscheiden èn succesvol te werven?

● Kandidaten kunnen vaak bij meerdere organisaties solliciteren en kiezen er eerder voor om bij u te solliciteren, wanneer u een leuke sollicitatieprocedure biedt en u zich als organisatie onderscheidt;

● Gemiddeld is 1 op de 5 actief op zoek. Daarom is het zinvol dat u als organisatie ook passieve kandidaten weet te benaderen en zo ook uw employer branding versterkt. Zo weet u meer kandidaten te bereiken;

● Hoeveel kandidaten wijst u jaarlijks af bij sollicitatieprocedures? Hoe belangrijk is het dat zij terugkijken op een bijzondere, leuke, zorgvuldige en leerzame sollicitatieprocedure en zo wellicht een volgende keer weer bij u solliciteren, anderen attenderen op uw organisatie en uw vacatures of dat u zo een kandidatenpool kunt opbouwen? En zo de binding met uw organisatie en/of product c.q. dienst wordt versterkt?;

● Naast een originele sollicitatieprocedure is het ook belangrijk een zorgvuldige procedure te bieden. Een vooraf bekende tijdsplanning, de kandidaat een andere rol bieden bij procedureonderdelen en afgewezen kandidaten wat extra’s bieden, zijn bij voorbeeld al gezichtsbepalend;

● Een positieve en onderscheidende uitstraling van de organisatie versterkt het resultaat bij ‘verticaal werven’ (kandidaten die toe zijn aan een volgende stap); ● Een originele sollicitatieprocedure biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van ‘candidate experience’ in uw media-uitingen;

● …….zo zijn er voldoende mogelijkheden en voordelen.

Voordelen van 'Werven met lef!' zijn:

• gebruik van procedureonderdelen die de procedure leuk en onderscheidend maken èn, voor organisatie en kandidaat, kwalitatief bijdragen aan de selectie;

• een sollicitatieprocedure waarover wordt gesproken;

• voor kandidaat en opdrachtgever meer binding tijdens de gehele procedure en minder afbreukrisico;

• de kandidaat krijgt meer en andere informatie, laat meer van zichzelf zien en heeft meer gelijkwaardigheid in de procedure;

• ook toepasbaar en effectief bij ‘zwaardere’ functies (directie, bestuur, toezichthoudend);

• gebruik van ‘candidate experience’ in uw media-uitingen;

• een positieve en onderscheidende uitstraling van de organisatie versterkt het resultaat bij ‘verticaal werven’ (kandidaten die toe zijn aan een volgende stap);

• sluit goed aan bij uw eigen arbeidsmarktcommunicatie.

Deze training benadert ‘feedback geven en ontvangen’ op een andere wijze.

Vaak vervaagt het geven van feedback, en het goed kunnen ontvangen van feedback, weer snel na een gevolgde training. Volgens ons, omdat het dan vaak vooral een aangeleerde manier is.

Een krappe arbeidsmarkt doet zich voor wanneer er meer vacatures zijn dan beschikbare gekwalificeerde arbeidskrachten. Dit kan verschillende gevolgen hebben, zowel voor werkgevers als werknemers en de bredere economie. Hier zijn enkele van de mogelijke gevolgen:

 1. Toenemende concurrentie voor talent:

  • In een krappe arbeidsmarkt wordt het vinden en aantrekken van gekwalificeerd personeel moeilijker, omdat werkgevers concurreren om dezelfde talenten.
 2. Salaris- en arbeidsvoorwaardenstijging:

  • Werkgevers kunnen gedwongen worden hun salaris- en arbeidsvoorwaarden te verbeteren om aantrekkelijker te zijn voor potentiële werknemers. Dit kan leiden tot een stijging van de lonen en extra voordelen.
 3. Moeilijkheden bij vacaturevervulling:

  • Het kan langer duren om openstaande vacatures te vervullen, wat gevolgen heeft voor de operationele efficiëntie en groeiplannen van organisaties.
 4. Toename van jobhopping:

  • Werknemers hebben meer mogelijkheden om van baan te veranderen, wat kan leiden tot een toename van jobhopping als werknemers op zoek gaan naar betere kansen en arbeidsvoorwaarden.
 5. Werknemersbinding en ontwikkeling worden cruciaal:

  • Werkgevers moeten meer nadruk leggen op het behouden van bestaand personeel door middel van retentieprogramma's, professionele ontwikkeling en een positieve werkcultuur.
 6. Toenemende innovatie in werving en selectie:

  • Werkgevers moeten innovatieve wervings- en selectiemethoden gebruiken om potentiële werknemers aan te trekken, zoals het verbeteren van de online aanwezigheid, het aanbieden van flexibele werkregelingen en het investeren in employer branding.
 7. Grotere invloed op startups en kleine bedrijven:

  • Kleine bedrijven en startups kunnen meer moeite hebben om te concurreren met grotere ondernemingen vanwege beperktere middelen.
 8. Druk op arbeidsintensieve sectoren:

  • Sectoren die sterk afhankelijk zijn van arbeidskrachten, zoals de zorg, de horeca en de detailhandel, kunnen bijzonder getroffen worden door de krappe arbeidsmarkt, met mogelijk personeelstekorten en dienstverleningsproblemen als gevolg.
 9. Invloed op economische groei:

  • Een krappe arbeidsmarkt kan de economische groei beïnvloeden, omdat bedrijven mogelijk terughoudender zijn om uit te breiden of nieuwe projecten te starten vanwege de moeilijkheden bij het aantrekken van gekwalificeerd personeel.
 10. Focus op diversiteit en inclusiviteit:

  • Werkgevers kunnen zich meer richten op diversiteit en inclusiviteit als een strategie om een breder scala aan talent aan te trekken en te behouden.

Het is belangrijk op te merken dat de gevolgen van een krappe arbeidsmarkt variëren afhankelijk van de specifieke regio, sector en economische omstandigheden. Organisaties moeten flexibel zijn en proactief reageren op de uitdagingen die een krappe arbeidsmarkt met zich meebrengt.

De Valck kan u daarbij op verschillende manieren ondersteunen:

♦ door bij voorbeeld onze format, ideeën, ervaringen e.d. met u te delen van ons concept 'Werven met lef', voor onderscheidende werving- en selectieprocedures;

♦ een ondersteunende rol bij interne mobiliteit en een onafhankelijke factor te zijn bij interne werving- en selectieprocedures;

♦ actieve werving (netwerken, kandidatenbestand, searctool).

 

 

 

Benieuwd in welke mate het functieprofiel echt bijdraagt aan de effectiviteit van het team?

Misschien zoekt u ‘meer van het zelfde’, of juist niet.
Op welk gebied kunt u het team (gedragsmatig) versterken?
Waar ligt afbreukrisico?

Allerlei vragen die uiteindelijk mede bepalen in welke mate u de vacature kwalitatief invult.

Wij kunnen u met onze ervaring met teamontwikkeling, onze 360 graden analyse en een objectieve team- c.q. samenwerkingsanalyse, eventueel aangevuld met pré-assessments en een assessment voor de eind kandidaat, ondersteunen bij uw streven naar een kwalitatief zo goed mogelijke invulling van de vacature.