Daarbij staan bij ons samenwerking en de vraag centraal 'Hoe kunnen wij u helpen bij het invullen van die vacature?'. Wilt u gebruik maken van een volledige werving en selectieprocedure via ons, of wilt u alleen op onderdelen van uw eigen procedure gebruik maken van onze expertise, instrumenten of mogelijkheid om meer en andere kandidaten te benaderen?

Daarom bieden wij ook Werving en selectie 'a la carte'.

 

Recruitment en Executive Search via De Valck:

Specialisatie en expertise:

Gespecialiseerd en ervaren in het werven en selecteren van specialisten, managers, directie, bestuurders en toezichthouders met diepgaande kennis van branches. In staat de specifieke behoeften van een organisatie beter te begrijpen en geschikte kandidaten te identificeren.

Netwerk en connecties:

Professionals met uitgebreide netwerken en connecties. Dit stelt ons in staat om kandidaten persoonlijk te benaderen die mogelijk niet actief op zoek zijn naar nieuwe kansen, maar wel de juiste vaardigheden en ervaring hebben. Wij beschikken tevens over een kandidatenbestand en een searchtool. Zo bereiken wij meer en andere kandidaten.

Vertrouwelijkheid:

Wij kunnen discreet opereren, wat vooral belangrijk is bij het vervullen van leidinggevende en concurrentiegevoelige posities. Wij waarborgen vertrouwelijkheid tijdens het hele wervingsproces.

Grondige evaluatie en assessment:

Wij voeren diepgaande beoordelingen uit van kandidaten, inclusief hun vaardigheden, ervaring, zo nodig eiderschapsstijl en culturele fit met de organisatie. Dit zorgt voor een grondige evaluatie van de geschiktheid van de kandidaten. Een selectie- of ontwikkelassessment kunnen deel uitmaken van de procedure. Zo ook de toepassing van pré-assessments in de beginfase van een procedure.

Toegang tot passieve kandidaten:

Een groot deel van het specialistische- en leiderschapstalent bevindt zich niet actief op de arbeidsmarkt. Wij hebben de mogelijkheid om deze 'passieve' kandidaten te identificeren en te benaderen.

Tijdsefficiëntie:

Onze inzet vermindert de tijdsinvestering van de interne HR-afdeling of het managementteam. Het wervingsproces kan complex zijn, en het uitbesteden ervan stelt interne teams in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten. Wij werken ook graag samen met uw HR- en Recruitment afdeling.

Garantie op kwaliteit:

Wij bieden garantie op onze plaatsingen. Als een geplaatste kandidaat niet voldoet aan de verwachtingen binnen een periode van een jaar, doen wij de procedure kosteloos over. Onze garantie kent enkele voorwaarden. 

Honorarium:

Wij werken grotendeels op basis van 'no cure, no pay' en hanteren een normale tariefstelling in relatie tot onze inspanningen.

Marktkennis en trends:

Wij zijn goed op de hoogte van markttrends, salarisniveaus en arbeidsvoorwaarden. Wij kunnen organisaties adviseren over concurrentiepositie en aantrekkelijkheid als werkgever.

Over het algemeen dragen wij bij aan het succes van een organisatie door ervoor te zorgen dat specialistische- en leiderschapsposities worden ingevuld door getalenteerde professionals die goed passen bij de strategische doelen en de cultuur van de organisatie.

Is onze bijdrage interessant voor u? Laat het ons weten door een kort bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De Valck is sinds 2001 de partner van organisaties voor Executive Search en voor de werving en selectie voor specialistische functies. 

De Valck is samenwerkendpartner van ManagementTref● en initiatiefnemer van de LinkedIn-groep NETWERKvacature (voor toezichthouders, management en HR).

Linkedin 17102023