Wellicht een van de lastigste HR-processen: een interne Werving & Selectie Procedure. Of niet?

De uitdagingen en belangrijke aspecten van interne werving en selectie procedures, en hoe kan De Valck hierbij ondersteunen. Hier zijn de kernpunten:

  1. Waarde van Interne mobiliteit: de waarde van interne mobiliteit als een manier om de kennis en ervaring van medewerkers te vergroten en hen breder inzetbaar te maken. Dit creĆ«ert en vergroot flexibiliteit binnen de organisatie.

  2. Meerdere geschikte kandidaten: bij interne vacatures kunnen er meerdere geschikte kandidaten zijn, wat kan leiden tot uitdagingen en teleurstellingen, zoals het niet kunnen vervullen van de ambitie van sommige medewerkers op dat moment.

  3. Zorgvuldige procedure: het belang van een zorgvuldige interne werving en selectieprocedure om frustraties, demotivatie, of het verlies van waardevolle medewerkers te voorkomen.

  4. Interne werving & selectie Tool: De Valck biedt een interne werving en selectie tool aan om inzicht te krijgen in de geschiktheid van kandidaten en om feedback te geven op een manier die past bij de organisatiecultuur.

  5. Maatwerk aanpak: De aanpak van De Valck is flexibel en op maat gemaakt, rekening houdend met de specifieke behoeften van de organisatie. Dit omvat de mogelijkheid om de totale planning te verzorgen, deel te nemen aan selectiegesprekken en assessments op te nemen in de procedure.

  6. Geen geschikte interne kandidaten: Als er geen geschikte interne kandidaten zijn, is het belang van eerlijke en constructieve feedback aan degenen die hebben gereageerd. De Valck kan voor een objectieve onderbouwing zorgen. Het biedt ook ondersteuning voor hun ontwikkeling, zodat ze in de toekomst mogelijk geschikter worden.

  7. Ondersteuning bij externe werving & selectie: De Valck biedt aanvullend ook ondersteuning bij externe werving en selectie procedures. De kosten die zijn gemaakt in de interne ronde worden in mindering gebracht op het honorarium, en er is een unieke garantieregeling.

  8. Professionele, gedegen en integere aanpak: De Valck biedt een professionele, gedegen en integere aanpak bij werving en selectie procedures, zowel intern als extern.